Saturday, September 29, 2007

Barcelona, den 5

Tak sa postupne dostal na rad den 5, ktory je v podstate posledny, pretoze v den 6 bol uz len presun naspat do CR. Pol dna sme zasa zabili na konferencii, zasa aj s obedom, co znamenalo, ze skor ako o druhej poobede clovek nevypadol. Dnes sme mali v plane Muzeum Picasso a goticku stvrt. To sa nam aj podarilo.

Picassovo muzeum je v centre, v dost zasitej ulicke, takze sme chvilku mali problem ho najst (to je tak, ked vyleziete zmateni z metra, mapka ani smerovniky nikde a vy neviete, ktorym smerom sa vydat... ale nasli sme :) Toto muzeum je najoblubenejsie a najnavstevovanejsie (vraj), a tak sme si museli vystat celkom slusny rad na listky (vlez pre studentov 4€). Nikde sa nesmie fotit, a tak bohuzial fotky chybaju. Nejdem tu pisat jeho zivotopis, to si kazdy moze najst sam na nete. Bol to ale celkom zazitok, sledovat zvraty v Picassovej tvorbe. Postupne od klasickych portretov, krajinomalieb a zachytavania bezneho zivota presiel ku kubizmu, ktory ho vlastne preslavil. Muzeum zachytava skor jeho rannu tvorbu, takze jeho naj diela tam nenajdete, ale neva, aj tak to stalo za to.

Potom sme uz len brazdili uzke ulicky gotickej stvrti a okolie La Rambly. Goticka stvrt je najstarsia cast Barcelony, uprostred nej troni obrovska katedrala (tradicne cely predok v leseni) zo 14 . a 15.storocia. Takze foto aspon odzadu. A tiez som odfotila schodiky pred katedralou, chvilu som si na nich posedela a kochala sa frmolom na dalsom blsaku. Potom to uz doslo na tie uzke ulicky, niekedy az tak moc uzke, ze mate pocit, ze ked natiahnu miestni ruky z jedneho okna, tak sa dotknu toho na druhej strane. Ja tieto ulicky zboznujem, a tak mi nerobilo problem brazdit nimi az do vecera. Este rychlo nakupit nejake miestne vinko a papaa Barcelona! Bolo to fajn a urcite sa je kvoli comu sem vratit :)

0 Comments:

Post a Comment

<< Home