Saturday, September 22, 2007

Barcelona, den 1

Odlet bol v sobotu zavcasu rano, tj 5:30 najprv z Brna do Prahy malym lietadlom, z ktoreho som mala trosku strach, ale nakoniec to bola pohoda. Po par hodinkach stravenych na prazskom predrazenom letisku sme vzlietli - smer Barcelona. Lietadlo bolo plne uvrestanych spanielskych deti, tak som trochu trpela, ale nastastie po dvoch hodinach okolo jednej sme pristali v Barce.

Jedine, na co sme sa zmohli po ubytovani, bol spanok. Izba v pohode, ale skor pre jedneho cloveka, ako pre dvoch. Kedze sme sa vsak nahlasili, ze izbu "shareujem" s Matou, tak sme to museli zvladnut a s Matou to nastastie nebol problem. No a kedze mi bolo luto nevyuzit este zvysok dna, tak som sa podvecer vyhrabala z postele a vyrazili sme s Matou prezriet aspon najblizsie okolie.

Ako sme zistili, poloha hotela bola viac nez vyborna, byvali sme kusok od Pl. Espanya, co je sirsie centrum, mali sme to 5 min chodze do barcelonskeho vystaviska Fira Barcelona, kde sa konferencia konala a tiez kusok do stvrte Montjuic, ktora je plna muzei, parkov a prave v tejto stvrti je aj znamy olympijsky stadion.

Nasa cesta teda viedla najprv okolo konferencnej budovy, to aby sme vedeli, kam v dalsi den. Kusok odtial je budova Palau National, kde sidli Museu Nacional dArt de Catalunya. Nadherna budova, dominantna uz z dialky. Pred nou je Magic fountain, nieco ako Krizikova fontana v Prahe (za tmy sme sa na toto miesto vratili a uzili sme si farebnu fontanu za tonov slavnej skladby "Barcelona" od Fredyho Mercuryho, v spolocnosti davu ludi a sangrie :)). Od muzea sme sa vydali k olympijskemu stadionu (je to jemne v kopci a vsade vedu eskalatory, to bol zazitok :), ale kedze sme prisli tesne pred uzavretim arealu, tak sme toho moc nestihli. K hotelu sme sa vratili jemnou obklukou, avsak zazili sme nadherny zapad slnka nad Barcelonou a dochodcov, ako hraju petang, to bol fajn pohlad :) Prechadzali sme tiez okolo miesta zvaneho Poble Espanyol, co je vlastne take muzeum spanielskej dediny, takze tam sa urcite vratime. A vecer ta fontana so sangriou a sup do postele, vsak unava po ceste bola fakt znacna.

Taak a este poradie fotiek, aj ked to bude asi fuska:
1) cast Plaza Espanya s charakteristickymi vezickami, ktore patria k vystavisku
2) Palau National
3) vyhlad od Palau National
4) veza, ktora bola postavena kvoli olympiade ako symbol, ale zial nie je v nej ziadna vyhliadka ani nic podobne
5) to su ti haluzni dochodcovia (aj ked teda divne po mne pozerali, ked som ich fotila)
6) zapad slnka nad Barcelonou
7) ulica od Pl. Espanya ku Palau Nacional, lemovana fontanami (ktore pocas dna nefunguju, co je skoda)
8) Magic Fountain

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

no doufám, že Barcelona nezůstane jen u jednoho dne a přibude zápis i ze zbytku pobytu :-) Jinak asi začínám mlotovat, že jsem nešel na doktoranda, toje popřád nějaká konference a výlet do zahraničí :-)Lac.

11:20 am, September 23, 2007  
Blogger adushka said...

Dakujem za povzbudive slova aj v tom predchadzajucom prispevku :) a Neboj, prispevky pribudnu, len chcem to aj s pokecom, tak na to treba troska viac casu :)

A doktorandske.. no, nie je to bohvieco.. mame pisat pojednanie, vraj odovzdat za dva tyzdne, nemam este ani ciarku, k tomu skuska vo stvrtok a ja som nejako zabudla, ake to je ucit sa.. strasne :) Ale konferencie su fajn, aj ked toto je asi jedina poriadna zahranicna, buduci rok pojdu zasa prvaci.

12:07 pm, September 23, 2007  

Post a Comment

<< Home