Monday, August 13, 2007

12.8.2007 Moravsky kras


Kedze bola moja sestricka v Brne aj v nedelu, tak sme si vymysleli dalsi vylet - tentoraz do Moravskeho krasu. Pripustam, ze bol taky automobilovy, ale aj tak je lepsi ako nijaky :)
Omrkli sme Macochu (no pekne, byt samovrahom, tak to je jasna volba) (a zasa davy ludi, oproti Lednici, kde bolo az prekvapivo vela Slovakov, tu prevazovali Poliaci.. a samozrejme chovali sa uplne typicky, sa obcas nedivim, ze su z nich v restikach a inych zariadeniach jemne "na nervy").

Potom sme sa presli popri rybniku Olsovec v Jedovnicich (v rybniku sa obycajne da kupat, ale minuly rok vraj vybagrovali dno od bahna a vdaka tohtorocnemu suchemu roku tam nejako niet vody, tak sa kupat neda..) a den sme zakoncili v Rudicich, kde je uzasne muzeum vo veternom mlyne (ma ho na starosti pan Eduard aka "deda Eda", ktory bol z nas nejaky nadseny, ale vsak mile to bolo, no ;) .
(Lenka bola nadsena pristupom k cestovnemu ruchu v tejto oblasti a musim uznat, ze na Slovensku sa este maju co ucit..)

Kusok odtial sa nachadza Rudicke propadani, tj
jaskynny system, ktory ale nie je pristupny verejnosti, skoda.. na povrchu su zaujimave skalky, kam casto chodia trenovat lezci (je tam vyznacenych zopar lezeckych ciest), teraz ako napotvoru tam ziadni fesni lezci neboli :)

0 Comments:

Post a Comment

<< Home