Wednesday, May 21, 2008

hrebenovka Nizke Tatry - zapadna cast

Tak sme dostali sialeny napad, ist hrebenovku NT takto na jar. Ked hore vladne este vlastne taka zimojar, nie jar ako na dolniakoch.. vsetko s tym, ze prvu noc spime v stane v Hiadelskom sedle, druhu na Durkovej a tretiu na Stefanicke.. prvy den bol hlavne presun z BM do RK a nasledne busom na Donovaly, odtial po haluskach do hiadelskeho.. dvojnasobne zmoknutie.. jemna skepsa, ze ci bude hnusne cely cas.. a na Kecke zrazu prestalo, ako na zavolanie a taketo divadlo sa nam ukazalo.. sedmoro hor a sedmoro dolin, no uplne mnam..

Tu je este jedna keckovska, taka este mystickejsia.. mozno preto, ze na nej nie je skoro nic vidiet :) inak tu som este netusila, ze baterky vo fotaku si vymyslia neposlusnost a uz v Hiadelskom mi budu hlasit, ze koncia.. tak noc s nimi v spacaciku to istila :)

Druhy den. Najhorsi a mnou najnenavidenejsi usek hrebenovky v NT, tj vystup na Prasivu, sme uz nad tym najhorsim, ale stale nie uplne hore.. uff, raz to musim ist konecne aj dole, nielen hore tadialto..

A tu uz je usek, ktory milujem. Bez prikraslovania. Zacina moj naj usek, vlastne vsetko az po Polanu je pre mna naj, zboznujem travnate svahy, makkucko pod nohami, opieranie slniecka a krasnu farebnost.. inak vyhlad na Malu Chochulu.

A toto je zasa naj foto.. aspon podla hodnotenia na hikingu.. vsak ludia maju radi gyce :) ale pekna gycovka to je, viem :) zadarilo sa.. inak s Prasivou v pozadi..

Traverzujeme Skalku, je to jeden z tych horsich usekov v tento den, je tu este dost snehu, takze je aj dost mokro..vzadu Latiborska hola..

sedlo pod Skalkou, moj oblubeny oddychovy priestor.. aj teraz tu bol obedik..

asi jedina ludska foto, Janci, ako niekde v brutal horach :) a tu uz uplne kiksli prve baterky, tak davam nahradne, ktore vydrzia len dalsie 4 foto.. a ja naberam zufalstvo.. po noci v spacaciku opat s baterkami to ony zazracne rozchadzaju a tych par fotiek do konca vyletu mi este urobia.. (inak strasne mucenie, ked clovek chce toho tolko odfotit a nemoze.. a musi si poriadne premysliet, ze co a ako) a este nieco - tu su foto od Wrabca, tiez NTvyletove..

to je zasa ta.. ta Latiborska..

uz treti den, za Durkovou pri vyslape na Chabenec take male otocenie, ze co sme si vcera presli... no nadherne bolo :))

a toto je moja naj foto, este viac asi nez safrany :) proste Chabenec v plnej krase! mnaaaam :))

Dumbier v dialke laka nas..

vyhlad z Dumbiera na Sinu a Krakovu holu - tam sa zasa raz musim vybrat :)

jaaaj, toto bola lahodka.. zlyzovanie na topankach k Stefanicke po zimnej trase.. to bola paradicka..

posledny den, cestou na Certovicu, take male otocenie smerom ku Kralicke a Dumbieru..

2 Comments:

Blogger Tomáš said...

achjo ... co dodat ...

10:56 pm, May 21, 2008  
Blogger adushka said...

Nejako som tusila, ze prave k tomuto napises komentar a ze bude takyto.. neboooj, ved po plackozemi budu zasa kopceky.. btw vyskytnes sa teda v lete na svk?

8:25 pm, May 25, 2008  

Post a Comment

<< Home